Science Block, St Benedict’s Catholic School, Bury St Edmunds

Client: Roman Catholic Diocese of East Anglia

Hoopers were commissioned by the Roman Catholic Diocese of East Anglia to find a space for new Science Classrooms @stbenschool in Bury St Edmund’s, Suffolk.

The approach is based on a two storey brick box with a science lab on each floor and a stained green timber circulation module at the front of the school. The circulation module is designed with ‘board on board’ vertical cladding to house a covered external stair, lift core, balcony at first floor and ground floor internal WC and lobby space. The raking facade of the staircase and lift core defines the school boundary, with sliding gate access, steel and glulam structural frame, concrete stair, and natural oak capping pieces.

Thermowood cladding from @millworkstimber with natural oil woodstain finish by @osmo_uk and linear bricks by @ibstockbrick all put together by the main contractor @seamansbuilding a pleasure to work with.

Services engineer’s JS&H | jshipswich.co.uk

Structures by Superstructures | super-structures.co.uk

Photography by Juli Richter | juli-richter.com | @juli.richter.photography